Skip to content

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapievorm waarin er d.m.v. trance toegang wordt verkregen tot het onderbewustzijn. In deze staat van trance worden vervolgens suggesties gegeven die je model van de wereld positief beïnvloeden. Je kent hoogstwaarschijnlijk de ervaring dat je compleet bent opgeslokt in een goeie film of dat je bezig bent met een project en je zo gefocust bent dat je alles om je heen vergeet. Je hebt met regelmaat meegemaakt dat je bijna in slaap valt en je bewustzijn al helemaal naar de achtergrond is geschoven ;  je bent als het ware al half in de droomwereld. Of je bent na een reis aangekomen op je bestemming en bent de laatste vijf minuten van je reis helemaal vergeten. Al deze momenten zijn verschillende vormen van trance of hypnotische staten.  

Hoe kan ik jou helpen met hypnotherapie?

In de trance staat is het mogelijk om negatieve denkbeelden, emoties en beperkende overtuigingen te transformeren waardoor je leven zal verbeteren. Door middels van hypnose verander je dat wat nodig is om meer te bewegen richting de doelen die jij wilt bereiken. 

Tijdens de hypnose wordt jouw onderbewustzijn aangesproken waardoor je snel tot diep inzicht komt en je jezelf beter leert kennen. Doordat het contact met je onderbewustzijn op de voorgrond treed is het mogelijk om veranderingen aan te brengen in de automatische programmering die op dit moment jouw leven regeert en beïnvloed. Negatieve gevoelens, trauma’s en saboterende gewoontes kunnen in één of enkele sessies worden verholpen omdat de veranderingen worden aangebracht op de kern van jouw persoonlijkheid. Het vraagt dus geen wilskracht, discipline of hard werken. Het vraagt enkel een besluit om het vanaf heden anders te gaan doen en te kiezen voor een switch in jouw denken. Vervolgens laat je jouw onderbewustzijn het grote werk voor je doen. Tijdens elke coachtraject maak ik op verschillende manieren gebruik van hypnose. Dit kan gebeuren d.m.v. bewegende oefeningen of terwijl je ontspannen zit in een heerlijke fauteuil. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften, je persoonlijkheid, levenservaring, voorkeuren en jouw persoonlijke doelen. Natuurlijk kan je ook losse hypnose sessies boeken voor specifieke doeleinden. 

hypnotherapie

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking