Skip to content

Even voorstellen

Nadat mijn moeder het leven moest verlaten kwam ik terecht in een diep dal en verloor ik elk gevoel van vreugde en plezier, rust, warmte en welzijn. Een verbitterde geïrriteerdheid maakte aanstelde in mijn leven en mijn innerlijke wereld werd gedomineerd door zwaarte en gevoelens van onrust. Dit incident bracht mijn schaduw naar de oppervlakte, waardoor ik terecht kwam in een alles verslindende storm die maar niet leek te gaan liggen. Mijn jeugdtrauma’s manifesteerde zich op mijn netvlies en ik werd gedomineerd door gevoelens van frustratie, irritatie, verdriet, eenzaamheid, hopeloosheid, machteloosheid en een ontembare woede. Ik vond het moeilijk om enig licht aan het einde van de tunnel te kunnen opmerken en zag geen andere uitweg dan gebruik te maken van verdovende middelen.

Na een periode van gevoelloos door het leven te gaan raakte ik steeds dieper gedeprimeerd en kon ik geen voldoening meer halen uit al mijn ontwijkmechanismen. Het werd tijd voor ware verandering en uiteindelijk bleek deze periode mijn grootste geschenk te zijn. Ik werd gedwongen mezelf te ontdekken en naar binnen te gaan, ik startte mijn reis van zelfontwikkeling. Ik begon met het lezen van boeken over persoonlijkheidsontwikkeling, psychologie, NLP de wet van aantrekkingskracht, spiritualiteit en communicatie en trachtte alle handvatten uit deze boeken in mijn leven te integreren. Ik bekeek vele YouTube filmpjes die de geheime formules van vrijheid, geluk en welzijn aan mij beloofde maar helaas bracht dit niet het gewenste resultaat. Vervolgens zocht ik een therapeut, veranderde ik naar een gezonde lifestyle en deed ik er alles aan om aan mijn leed te ontsnappen. Niets vermoedend probeerde ik me los te maken van mijn schaduw door mij te richten op alles dat positief was en mijn leven zou moeten verbeteren. Wat ik niet besefte was dat de benzine van deze sterke drive juist voortkwam vanuit mijn schaduw en ik de donkere aspecten van mezelf eigenlijk probeerde te vermijden. Mijn drang tot groei en ontwikkeling kwam namelijk voort uit gevoelens van zelfverwijt, afwijzing, angst en minderwaardigheid.

Het duurde even voor ik besefte dat ik van mezelf probeerde weg te rennen. Toen ik hier echter van bewust werd was ik in staat veranderingen te maken die voortkwamen vanuit liefde en positieve intenties. Ik begon mezelf te erkennen en warmte aan mezelf te bieden in tijden dat ik geborgenheid nodig had. Langzaamaan ontstond een transformatie en ondervond ik de emotionele vaardigheden die ik nodig had om mijn leven met voldoening te kunnen ervaren. Stapje voor stapje leerde ik mezelf steeds beter kennen en kwam ik in contact met mijn kernwaarden, drijfveren, motieven en uiteindelijk mijn levensmissie. Ik moest kennis maken met mijn schaduw zodat ik andere kon bijstaan een vergelijkbare reis als ik te maken. Ik kwam erachter dat ik een diepe passie heb voor coaching, hypnose, communicatie en therapie. Ik merkte op dat mijn hart kietelt wanneer ik mensen in verbondenheid bijsta de veranderingen te maken die noodzakelijk zijn voor een leven van meer geluk en welzijn. Ik vind het heerlijk om ook jou te mogen motiveren, inspireren, helpen helen en jou bij te staan op weg naar een beter leven. 

Om dit te doen maak ik gebruik van NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) ACT (Acceptance Commitment Therapie), Hypnotherapie, Empowerment interventies, Spiritualiteit, kritische vragen en alle kennis die ik in de loop der jaren heb mogen verzamelen. Ik ontmoet je graag en kijk uit naar een fijne samenwerking.